Славейковци обраха медалите на републиканското по волейбол

“Здравейте, шампиони! Днес повече отвсякога имаме основание да се наречем шампиони, защото ще почетем двоен грандиозен успех на славейковци.” С тези думи започна церемонията по официалното посрещане на отборите на СОУ „Петко Рачов Славейков” по волейбол девойки 11-12 клас и юноши 11-12 клас, които се завърнаха от финалите на републиканското първенство, проведени в град Русе, съответно с бронзови и сребърни медали. С четвърти поред национални отличия са окичени гърдите на младежите, като през 2009 година юношите взеха титлата с най-благородния метал. В „Славейков” вече се чудеха възможни ли са нови върхове. Оказа се, че това е напълно реално – два отбора от едно училище в призовите тройки на националните финали. Това никога не се е случвало. Всички волейболни корифеи и фенове в страната говорят за кърджалийското училище с уважение. Водени от треньорите Димитър Гочев, който открива волейболните таланти на „Славейков” в най-ранна детска възраст и ги развива пълноценно, и Павел Митев – доказано име в сферата на волейбола, двата отбора на най-голямото училище обещават още по-сериозни успехи през следващия волейболен сезон.

Голяма тръпка за девойките 011-12 клас бе участието на финалите, което за тях бе дебют. Макар и леко уплашени, водени от капитанката Сибел Шевкед, момичетата се справиха с почти всички съперници и донесоха бронза в Кърджали. Румяна Узунова, Ивелина Димова, Фунда Раиф, Нелли Емурла, Елена Иванова, Селин Велева, Петя Христова, Михаела Джамбазова и Берна Халил не успяха да сдържат емоциите си, докато Сибел връчваше купата на директора Милко Багдасаров.

В състава на отбора на юношите, водени от капитана Тома Станков, влизат Момчил Карамитев, Иван Каменов, Красимир Георгиев, Георги Топалов, Георги Иванов, Ивайло Кацаров, Николай Кралев, Димо Петков и Александър Стоянов. От десетте отбора на финалите, славейковският е тимът, загубил най-малко геймове – само 4. Дори шампионите от Разлог имат повече загубени геймове. Красимир Георгиев е обявен за най-добрият реализатор на първенството с най-много спечелени за отбора си точки.

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини