Турция платила за регистрацията на Мустафа Алиш,твърди човек на Генджев

Турция е подкупила български съдии за да бъде регистриран Мустафа Алиш Хаджъ за главен мюфтия на България.Това твърди в писмо до главния прокурор Борис Велчев,до посланиците на Европейския съюз и да парламентарните групи на основните политически партии дясната ръка на Недим Генджев –Николай Панков.Той смята,че членовете на Софийския апелативен съд Стефан Граздев,Иван Иванов и Анелия Ценова са получили пари за да застанат срещу Недим Генджев.За това предупредили преди регистрацията на Мустафа Алиш Хаджъ имами от страната.

Ето какво пише в писмото на Панков до институции и посланици:

“На 20. 04. 2011 г. всичко излезе наяве. Стефан Граздев, Иван Иванов и Анелия Цанова се подписаха под Решение № 638, което им беше написано и поднесено за подпис от Севинч Солакова, член на ЦИК от квотата на ДПС, а изготвено от Сабрие Сапунджиева – бивш зам.-министър на просъдието и член на ЦИК от ДПС. Посредник между тях и съдия Гроздев стана Мина Топузова – и. д. председател на САС и бивш член на ЦИК от ДПС. Посредничеството  е осигурено от Мустафа Карадайъ - бивш секретар на ЦИК – колега на Мина Топузова от същия ЦИК, и сега секретар на УС на ДПС. Карадайъ осигурява и предава парите, които получава съдия Стефан Гроздев за  тримата  съдии. Парите са дадени  от съветника в посолството на Република Турция в София Мазхар Билгин и предоставени на Ведат Ахмед, бивш зам.-главен мюфтия на Мустафа Хаджи под формата на средства за семинари и коран курсове. Така той и ги отчита, но същевременно споменава и за двойното им предназначение. Освен Мина Топузова, която е посредник между Карадайъ и Гроздев, друг инициатор на това престъпление срещу правосъдието е Георги Колев - председател на ВАС.”

В документа се казва още:

“Председателят на ВАС Георги Колев осигурява втори посредник – адвокат Румен Еленски, който поема  адвокатското подсигуряване  на делото на Мустафа Хаджи и неговото обжалване в САС. Има доказателства, писма, отчети до съветника в турското посолство  Мазхар Билгин от бившия зам.-гл. мюфтия  Ведат Сабри. В тези отчети ясно се вижда взаимовръзките между отделните лица в съдебната система и тяхната зависимост от парите на посолството за религиозни дейности.”

Георги Кулов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини