Балет "Косара" зад кулисите


Когато излезете някъде на танци в събота вечер, със сигурност ще ги забележите. Около тях витае един по-особен дух. Движенията им са обаятелни, ритъма пленяващ. А ако са няколко, една обикновенна вечер в клуба се превръща в спектакъл. Това са момичетата от балет "Косара".

Да танцуваш означава да си щастлив! За някои хора танцът е само за поддържане фигурата на тялото. За други той е начин за забавление! А за трети танцът е Живот! Именно това е и за Балет "Косара", с треньор- Христина Филипова! Те имат безкрайно много изяви на сцена. Последната им се състоя преди около седмица- на V Национален Танцов Фестивал "Ритъмът в сърцето ми", категория "Улични танци", в София, където стават втори от десет състава. Тепърва, обаче предстои да се борят и за първото място на IV Фестивал по танцово изкуство Пловдив- Дъга от таланти- 30.04.2011 г., категория "Модерни танци".
  

Позволиха ми да присъствам на една от тренировките им! Има толкова желаещи да бъдат част от балет "Косара", че е необходимо да бъде разделен на няколко възрастови групи. Това е единственото място в нашия град, където младите момичета могат да се развиват чрез модерния балет. Присъствах на тренировката на най- големите. Те са около 12- 13 запалени по танците мацки. Имам чувството,че съм играла 10 години и сякаш винаги съм била част от тях! От всички искри енергия и желание! Танцуват, танцуват, танцуват, танцуват... И така час и половина, без почивка! С тях неусетно минава времето! Всички са толкова въодушевени и всеотдайни! Хореографията те завладява, ускорява пулса и носи еуфория.
  Треньорката е тази, която непрестанно поддържа огъня в сърцата на момичетата. Тренировките са интензивни и надъхващи, затова и не се побират в рамките на времето, а момичетата трудно напускат залата.

На 22.05.2011 г. балет "Косара" празнува 35- годишен юбилей от създаването си. Както винаги и на този спектакъл залата ще бъде препълнена. Всички в Асеновград очакваме с нетърпение всяко тяхно следващо участие. Защото след него, задължително си тръгваме впечатлени, с усмивка на лицето, заредени с положителни емоции и изключително добро настроение!

Наси Маркова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини