Николай Колев грабна приза Спортист на десетилетието на Кърджали

Хасан Азис и Николай Колев

Волейболистът Николай Колев, известен с многобройните си успехи в плажния волейбол стана спортист на десетилетието на община Кърджали. Той спечели приза в оспорвана надпревара с  определения за спортист на 2010 г.каякар Мариан Димитров. До последният момент не бе ясно кой от двамата изтъкнати спортисти ще грабне призът. Димитров водеше в електронното гласуване на сайта на община Кърджали, докато Колев имаше превес в анкетата сред общественици,спортни деятели и журналисти.

   Победителят бе определен по сложна точкова система от Организационен комитет за излъчването на Спортист на десетилетието. В комитета влязоха общински съветници, журналисти,спортни деятели. Най много точки носеше анкетата, следвана от електронното гласуване и от призовите годишни отличия на общината през последните десет години.

  Наградата бе връчена на тържествена церемония в препълнената зала  на Дома на културата. Гости на тържеството бяха областният управител Иванка Таушанова, председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб, зам.директорът на Филиала на пловдивския университет доц.Дора Щерева, директорът на Земеделския колеж проф.Васко Василев, общински съветници.

  Полагаме основите на една традиция. Имаме шанс да излъчим спортист на десетилетието и не трябва да го пропускаме. Общината дължи много на хората, които са прославили Кърджали, каза кметът  Хасан Азис. Той посочи, че е много важно какво ще се направи през следващите години за спорта в Кърджали. Благодари на спортистите, на треньорите, на учителите по физкултура и възпитателите за грижите за младите хора. Градоначалникът посочи,че общината поддържа 29 клуба. За последните 2 години е дала за спорт 440 000 лева. За тази година въпреки кризата са заделени 268 000 лева.

   В приветствие изпратено до кмета на Кърджали Хасан Азис и спортните деятели в общината министърът на спорта Свилен Нейков изрази радостта си от инициативата Спортист на десетилетието. Във ваше лице виждам добър партньор за развитието на спорта в общината,подчерта Нейков. Приветствие изпрати и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов.

  В словото си областния управител Иванка Таушанова подчерта, че Кърджали е град с традиции в спорта, които имат нужда от подкрепа. Спортът е модел на поведение, който трябва да се насърчава, подчерта Таушанова.

  Организационният комитет връчи награди в 14 категории. Освен плакети, спортистите и треньорите получиха фотоапарати, видеокамери, лаптопи.

  Бяха отличени както зрелите спортисти, така и младото поколение от 14 до 20 години. Награда получи и доаенът на спортната журналистика Тодор Мухтаров.

Отбор на десетилетието стана волейболният тим на Арда Кърджали. За треньори на десетилетието бяха посочени Янко Мандаджиев -кану каяк и Иван Халачев-волейбол. За спонсор на десетилетието бе определена община Кърджали. Община Кърджали е еталон за страната , как се подкрепя и развива спорта сред младите, каза общинския съветник Милко Багдасаров.

За кърджалийци дошли да почетат героите на спортната слава пя известната поп звезда Нели Рангелова.

Георги Кулов.

Мариан Димитров
Тодор Мухтаров
Нели Рангелова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини