Уникални асфалтови смеси за натоварени пътища произвежда мoмчилградска фирма

Уникални асфалтови смеси, предназначени за тежки натоварвания, произвежда момчилградската фирма НЕК ГРУП. Продукцията й може да се използва както за изграждането на първокласни пътища,така  и за  магистрали и летища.  Първото шосе, изцяло асфалтирано със смеси на НЕК ГРУП в областта е пътя за депото за твърди битови отпадъци край Кърджали. По него се движат огромни сметовози и натоварванията на пътната настилка са изключително големи.

 Асфалтът  за шосето се прави  по специална технология.  Той отговаря на единните европейски норми и е  с отлично  качество.  Дали сме 5 годишна гаранция на пътя и не се съмняваме, че той ще издържи. Това заяви за медиите Тошо Точев, управител на фирмата- изпълнител на обекта  „Пътно поддържане”.

  Фирмата ни е един от най-големите инвеститори в община Момчилград.  Вложили сме над 10 млн.лева.  Дружеството притежава  модерната асфалтова база „Момчилград” и  е концесионер на кариерата” Мидан диби”, в която се добиват строителни и инертни материали.  Това съобщи за медиите изпълнителният директор на  НЕК ГРУП инж. Иван Добрев.  Той поясни, че фирмата е насочила своята дейност основно в инфраструктурното строителство, добива и производството на строителни материали,  каменни фракции,асфалтови смеси за пътно строителство. Нашите продукти отговарят на най--високите изисквания на евронормите. Техниката е от най- реномираните световни  марки,модели 2008 и 2009 г. и е най-модерната в Родопите. Инсталацията за смесване на асфалт е последен писък на технологията. Тя е от водещата марка AMMANN. Смесителят е швейцарски, и който има швейцарски часовник знае, с каква прецизност работи. Той се управлява от компютър и компромис с  качеството е  изключен. Асфалтът се проверява в собствена лаборатория,което е още една гаранция за качество,каза още инж.Иван Добрев.

За разлика от старите асфалтови бази този съвременен модел   не  създава никакви екологични проблеми.

Опазването на околната среда  е наш приоритет.  Знаем колко са чувствителни хората в Кърджалийско към чистотата на въздуха. Затова техниката ни е  напълно обезпечена с пречистващи устройства,подчерта инж.Добрев.

 Асфалтова база „Момчилград” разполага със система за обезпрашаване, която не позволява да се изпускат вредни емисии във въздуха. Машината притежава ръкавен филтър, наподобяващ огромна прахосмукачка. Той изсмуква изгорелите газове, а с помощта на сепаратор отделя праха и го отвежда в специален бункер. Ръкавният  филтър задържа всички сажди, прах и други вредни емисии. При влажно време от комина излиза пара, която кондензира и пада на земята като чиста вода. При хубаво време не се забелязва нищо. Площта на филтъра е цели 590 кв.м.

 Нямаме проблеми с екологията на територията на новата индустриална зона, където се намират асфалтовата база и кариерата. По най-съвременен начин е решен проблемът със запрашаването, каза за медиите кметът на община Момчилград Ердинч Хайрула.

инж.Иван Добрев

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини