Правят сдружение за защита на местния бизнес в Кърджали

  Фирми стягат гражданско сдружение, което да защитава местния бизнес в Кърджали. Вече са готови всички необходими документи за регистрация в съда. Организацията ще се нарича Гражданско сдружение за защита на местния бизнес. Има свой устав, който са готови да подкрепят голяма част от малките и средни дружества в града.

  Това е единствения начин да оцелеем в кризата,казаха за Кърджали бг вести инициаторите, които засега не искат да се афишират публично.

Сдружението ще насърчи фирмите да пазаруват и ползват услуги една от друга срещу разумни отстъпки. Така ще се качат оборотите и фирмите изпаднали в сериозни затруднения ще могат да преживеят кризата. Сдружението ще съдейства и да няма междуфирмена задлъжнялост, която е бич за българските дружества и в същност е причина за много фалити.

Новата организация се обявява и срещу опитите да се етнизира бизнеса в града.Както Кърджала бг вести писа банки се опитват да привлекат клиенти на етническа основа. Така бизнеса се разделя  и противопоставя по признаци,които не са му присъщи за Кърджали.

Инициаторите на сдружението заявяват също, че са срещу подмолните методи за дискредитиране на външната конкуренция. Те казват, че никога няма да допуснат да се манипулира общественото мнение със слухове, както стана с „Лидъл”. Ще припомним, че в общественото пространство бяха пуснати версии, че змия ухапала жена пазарувала банани в маркета и, че търговци на пазара събирали подписка срещу големия конкурент.

„Да се сплотим за да оцелеем!” е мотото на кампанията за привличане на членове на сдружението.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини