Джунейт извършил двойното убийство, защото му похарчили парите за уроци

Това е поредното убийство, извършено по мотиви, свързани с взаимоотношения в семейството, които имат дългосрочна история и не са свързани с някакъв конкретен случай. Това каза на брифинг в МВР комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, директор на Научен институт по криминалистика и криминология – МВР във връзка с двойното убийство в Кърджали. Доц. Стойчев обясни, че 17-годишният младеж е извършил престъплението поради това, че във времето назад е срещал трудности при взаимоотношенията с майка си и най-вероятно братчето му е било конкуренция, предаде агенция „Фокус”.
Основният момент за извършване на престъплението е един скорошен скандал с майка му по отношение на това - дали е достатъчно добре подготвен по химия, посочи Стойчев. Според него - когато има натрупване на такива преживявания, които засягат честолюбието на един подрастващ младеж, те могат да доведат до неконтролируеми действия, когато той е в афект. Психолозите са уточнили, че в годините назад младежът не е бил възнаграждаван от семейството си. Той сега се разкайва и затова е направил пълни самопризнания, дори не е прикривал престъплението, изтъкна Стойчев. Той заяви, че се изясняват други хипотези по отношение на цялостната ситуация в семейството, какво е мястото на бащата.
Братчето е задушено и е убито, защото е станал свидетел на това, което е станало. Малкият брат не е убит на покрива.
Неглижиращото отношение от страна на майката към сина е в основата на формирането на неговата мотивация за убийството, смятат психологът. Той подчерта, че решението за убийство е взето ситуативно и не е обмислено.
По отношение на механизма на убийството на майката – нанесени са многобройни удари с нож, като смъртта е настъпила в следствие на кръвозагуба. Ножът все още се търси.
Вътрешният министър Цветан Цветанов изрази благодарност към прокуратурата, тъй като всички процесуално-следствени действия в Кърджали са извършени под наблюдението на зам.-окръжния прокурор.
„Това е изключително тежък случай. Убеден съм, че всеки един родител може да направи равносметка, но се надявам че подобни инциденти трябва да бъдат ограничавани и това зависи донякъде и от поведението на родителите в семейството. Това момче последните три години не е получавало подаръци от майка си. Той е искал да дойде в София и да положи изпит за Кеймбридж. Парите, приготвени за това, са похарчени за други материални придобивки от семейството. Това е една семейна драма, която не бива да обременява гражданите на Кърджали”, коментира министър Цветанов. Той допълни, че младежът, извършил убийствата, е с много добри интелектуални качества. Той е бил изключително ученолюбив и доста добър ученик.

Ще припомним, че вчера министър Цветанов обяви: 17-годишният  Джунейт, син  на Невджин Шефкет е извършил двойното убийство, потресло страната. Младежът посегнал на майката  и малкото си братче в отсъствието на баща си в жилището им на улица „Стадионска”. Кървавата драма се разиграла през нощта. Според него има достатъчно доказателства, че престъплението е извършено от младежа. За сега от полицията отказват да съобщават подробности, тъй като текат процесуално-следствени действия.

Имаме голяма трагедия, каза от своя страна кметът на Кърджали Хасан Азис. Според него институциите трябва да подходят много отговорно към случилото се, за да избегне напрежение в района.

Невджин Шефкет е медицинска сестра в поликлиниката. Работила допълнително и в болницата.

Бащата Джевдет е фелшер в Центъра за спешна медицинска помощ. В нощта на убийството е бил на работа, каза за Kardjali.bgvesti.net  директорът на центъра д-р Атанас Митков. Получили сигнала за инцидента минути преди десет часа в събота. Линейката и екипа били за 4 минути на мястото на трагедията, но Невджин била издъхнала. Колегите са потресени от случилото се. 

Невджин Шефкет бе намерена мъртва в дома си след сигнал на 17-годишния си син, подаден в Центъра за спешна медицинска помощ. Младежът казал, че като влязъл в спалнята заварил майка си в кръв. Той съобщил на полицаите, че седемгодишното му братче е изчезнало. Служителите на реда започнаха издирване с кучета. Момченцето бе намерено убито на покрива на жилищния блок, в който живее семейството. Прокурор е огледал местопрестъплението. Образувано е досъдебно производство.

Kardjali.bgvesti.net

Невджин Шефкет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини