Легендарната деветка на „Арда” уреди дарение за болницата

Мюмюн Кашмеров

 Легендарната деветка на футболия отбор на „Арда” –Кърджали от близкото минало Мюмюн Кашмеров осигури дарение за многопрофилната болница в града. Чрез своите познати в германския град  Кьолн  Кашмеров посредничи пред католическата фондация „Силитенинките на Света Мария”  да предоставят от своите болници медицинска апаратура, хирургически инструменти и инвалидни столове на здравното заведение в Кърджали. Той получи благодарности от директора на болницата в Кърджали д-р Тодор Черкезов, който го помоли да предаде на католическия орден грамота за дарение.

 Винаги може да разчитате на моите контакти в Европа и света. Удоволствие е да помогна на болницата в града, където се развих като спортист. Израснал съм в този край и с моите бизнеспартньори не сме безразлични към хората в Кърджали, каза Мюмюн Кашмеров на кратка церемония в спешното приемно отделение на болницата.

 Благодарение на неговото посредничество здравното заведение в Кърджали получи два тира с материали и апаратура. Тя е разпределена сред пет отделения, сред които ОАРИЛ, хирургия, травматология.

 Старшата сестра Семра Рамадан каза за Кърджали бг вести, че голяма част от апаратурата е за спешното отделение. За него са предоставени инвалидни колички и стол, глюкомери, апарати за кръвно, маска за обдишване на спешни случаи и др.

Директорът на болницата д-р Черкезов подчерта, че дарението е изключително ценно за болницата и идва много навреме.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини