Триумф на Лейди Гага на Европейските музикални награди на MTV

Американската екстравагантна певица Лейди Гага постигна истински триумф на церемонията за европейските музикални награди на MTV в Мадрид, предадоха световните агенции.

Обявена за най-добра певица на годината, 24-годишната Лейди Гага бе удостоена също с наградите за най-добро поп изпълнение и за песен на годината за "Bad Romance". През септември в Лос Анджелис Лейди Гага получи осем от музикалните награди на MTV за видео, включително за най-добър видеоклип за "Bad Romance".

На снощната церемония в Мадрид Лейди Гага изпревари значително съперницата си - 25-годишната Кейти Пери, която се задоволи с наградата за най-добър видеоклип за "California Gurls". Церемонията бе предавана на живо по цял свят и проследена според MTV от 46 милиона зрители.

Водеща бе актрисата от "Отчаяни съпруги" Ева Лонгория. Лейди Гага не присъстваше в Мадрид - тя се появи по видеовръзка от Букурещ, с лимонено жълти коси и полупрозрачна рокля, посочва ДПА.

Само една от 12-те награди бе присъдена на европейски изпълнители - германския състав "Токио Хотел" бе отличен за най-добро изпълнение по MTV, посочва ДПА.

16-годишният канадски певец Джъстин Бийбър получи наградата за най-добър певец. Отличени бяха също Еминем - за най-добър хип-хоп изпълнител - и Кеша, както и песента "Thirty Seconds to Mars". Групата Бон Джоуви получи почетната награда на MTV за четвърт вековна кариера, посочва АФП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини