При съвместна операция със "Сикрет сървис" са задържани голямо количество фалшиви евро и долари

ри съвместна операция на българската полиция и „Сикрет сървис” са задържани голямо количество фалшиви евро и долари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В момент на сделка са задържани трима мъже, занимавали се с производството и разпространението на валутата.

Провежда се специализирана операция с участието на служители на ГДБОП, „Сикрет сървис”, областните дирекции в Габрово и Стара Загора и районното управление в Казанлък. Заловени са трима души, занимавали се с производство и разпространение на фалшива валута с много добро качество. Задържането е станало в момент на сделка за 50 000 евро и 10 000 долара.

Сделката се е осъществила в близост до град Шипка. Задържани са Д.М. на 24 години, М.Х. на 25 години и И.Г. години 43 г. Двама от тях са криминално проявени – Д.М. за грабежи, а И.Г. - за взломни кражби и използване на фалшиви регистрационни табели за МПС.

Действията по разследването продължават и в момента. Проверяват се четири адреса в Габровско, пет в Казанлъшко. На един от тях са намерени печатната машина с всички заготовки за долари и евро, съответните водни знаци и други консумативи, свързани с изработването на фалшивите евро и долари.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини