Водното огледало глътнало обходния път и водопровода на Кърджали

Нови лица ще бъдат привлечени в прокурорското разследване на случая с изграждането на Водното огледало, известно още като корекцията на коритото на река Арда. В момента прокуратурата работи по експертиза и е необходимо да се изясни участието на хора от Министерството на регионалното развитие. През този месец ще започне разследване и на други „виновници” за проекта. Това заяви в Кърджали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той каза, че сумата за изграждането му набъбнала от първоначалните 8,7 млн.лв. на 80 млн.лв. Само половината от тези пари да бяха спестени, Кърджали щеше да има обходен път, подчерта Цветанов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отбеляза, че е дадена огромна сума за проекта, а приоритет като водопроводът за Кърджали, за чийто ремонт са нужни 500 000 лева, е пренебрегнат. Ако Кърджали остане без вода, никакво Водно огледало няма да му върши работа, подчерта министърът.Плевнелиев потвърди думите си от преди време, че няма да стъпи на Водното огледало, докато не завърши прокурорската проверка.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини