22 °C

Таушанова натисна Азис, дал 42 бона за нужник

Иванка Таушанова

Кметът на Кърджали Хасан Азис няма право да изгражда Базар за промишлени стоки с общински пари на терен, който е включен в Пазара на земеделските производители, финансиран по Програма САПАРД. В Противен случай той ще връща 4 милиона лева съфинансиране по европейската програма. Това заяви на брифинг областният управител на Кърджали Иванка Таушанова. Тя отрече да е пречила чрез проверки на градоначалника за строителството на базара. Не била инспирирала и проверки за готовото тържище.

Областният управител даде брифинга след публикацията в сайта „Кърджали бг вести” озаглавена „Хасан Азис: Борисов, озаптявай Таушанова”. В нея кметът твърди, че губернаторът пречи - чрез серия проверки, за изграждането на базар за промишлени стоки, който ще е до Пазара на производителите.

Според Таушанова Общинския съвет в Кърджали трябва да отмени решение 117 от 31 юли 2009 г., с което се дава право да се изгради базара. Тя твърди,че след като през октомври същата година е приведено съфинансиране от 4 млн.лв. по програма САПАРД, могат да ни бъдат наложени санкции. Една от тях е връщането на парите заради неспазване на петгодишния гратисен период, в който на терен на обекта няма право да се строи друг обект с различно предназначение.

Таушанова бе твърдо убедена, че теренът, на който ще се строи базарът, принадлежи на Пазара на производителите и е платен по проекта, съфинасиран по САПАРД. Тя цитира писмо на Държавен фонд „Земеделие” от края на миналата седмица, в което се казва, че следват санкции, ако парцелът принадлежи на Пазара на производителите.

Общинският съветник от Политически клуб Тракия Огнян Иванов пък каза, че строителството на готовото тържище се нуждае от обстойна проверка. Пазарът на производителите бил на загуба от 1,4 млн.лева. При неговото изграждане кметът Хасан Азис е платил на фирмата на свой роднина сумата от 42 000 лева за изграждането на временна тоалетна и 99 478 рева за преместването на метални навеси на общинския пазар.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини