6 °C

Таушанова натисна Азис, дал 42 бона за нужник

Иванка Таушанова

Кметът на Кърджали Хасан Азис няма право да изгражда Базар за промишлени стоки с общински пари на терен, който е включен в Пазара на земеделските производители, финансиран по Програма САПАРД. В Противен случай той ще връща 4 милиона лева съфинансиране по европейската програма. Това заяви на брифинг областният управител на Кърджали Иванка Таушанова. Тя отрече да е пречила чрез проверки на градоначалника за строителството на базара. Не била инспирирала и проверки за готовото тържище.

Областният управител даде брифинга след публикацията в сайта „Кърджали бг вести” озаглавена „Хасан Азис: Борисов, озаптявай Таушанова”. В нея кметът твърди, че губернаторът пречи - чрез серия проверки, за изграждането на базар за промишлени стоки, който ще е до Пазара на производителите.

Според Таушанова Общинския съвет в Кърджали трябва да отмени решение 117 от 31 юли 2009 г., с което се дава право да се изгради базара. Тя твърди,че след като през октомври същата година е приведено съфинансиране от 4 млн.лв. по програма САПАРД, могат да ни бъдат наложени санкции. Една от тях е връщането на парите заради неспазване на петгодишния гратисен период, в който на терен на обекта няма право да се строи друг обект с различно предназначение.

Таушанова бе твърдо убедена, че теренът, на който ще се строи базарът, принадлежи на Пазара на производителите и е платен по проекта, съфинасиран по САПАРД. Тя цитира писмо на Държавен фонд „Земеделие” от края на миналата седмица, в което се казва, че следват санкции, ако парцелът принадлежи на Пазара на производителите.

Общинският съветник от Политически клуб Тракия Огнян Иванов пък каза, че строителството на готовото тържище се нуждае от обстойна проверка. Пазарът на производителите бил на загуба от 1,4 млн.лева. При неговото изграждане кметът Хасан Азис е платил на фирмата на свой роднина сумата от 42 000 лева за изграждането на временна тоалетна и 99 478 рева за преместването на метални навеси на общинския пазар.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
01 апр 2020
Последни новини