Сигнал забиват на Татул

Роклегендите от "Сигнал" ще забият яките си хитове на тракийското светилище край Татул в „Нощта на Орфей”. Концерт е насрочен за 5 юни от 20,30 часа и е част от традиционен фестивал,който се провежда всяка година по инициатива на община Момчилград. Освен "Сигнал" в програмата ще участват още модерен балет "Дежавю" и магическо шоу "Гаги". Публиката ще се посвети на популярното още от времето на траките в Източните Родопи червено вино. То е от елитна винарска изба от региона.

Очакваме хиляди посетители. Много ще дойдат с коли, а мястото за паркиране е ограничено. Призоваваме гражданите да ползват автобусите, които сме осигурили. Ще тръгнат рейсове от Кърджали и Момчилград, каза за „Кърджали бгвести” кметът на общината Ердинч Хайрула. Автобусите от Кърджали ще тръгнат в 19 часа от паркинга пред Дома на културата, а от Момчилград - в 19,30 часа пред сградата на общината.

Финансираме фестивала изцяло от собствените приходи на общината. Помагаме си и с парите от таксата за вход на тракийското светилище. ”Нощта на Орфей е нашия подарък за жителите на региона. Те ще могат да разгледат уникалния паметник на светлината на прожекторите. Усещането е незабравимо“, казва още градоначалникът. Той подчерта, че община Момчилград инвестира приходите от туризъм в туризъм.

Георги Кулов

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини