Канадци отказват крумовградското злато. Преглед на печата в Кърджали

Канадското дружество „Болкан минерал енд майнинг” се отказва от добива на злато с цианиди в Крумовград. Фирмата прави ново инвестиционно предложение само за обогатяване на концентрата. Това съобщава в днешния си брой всекидневникът „Нов живот”. Вестникът публикува и информация за затварянето на 3 училища в община Кърджали. Решението е взето на вчерашната сесия на местния парламент. Пазарът в Кърджали, за който бяха похарчени 10 млн.лв. завършва 2009 г. година с борч от 1,8 млн.лв.пише още на първата си страница„Нов живот”.

Всекидневникът „Арда нюз” пък извежда новината за жалби, разглеждани от етичната комисия на многопрофилната болница „д-р Атанас Дафофски”. На първа страница с е поместена статия за визитата на руския посланик Юрий Исаков в Кърджали.

Вестник „Родопи 24х7” твърди в уводна статия, че голяма сума пари и боеприпаси, уличаващи групата на Златето, арестувана тези дни в Кърджали, са изнесени часове преди операцията. В коментар медията твърди, че за акцията „Мутрите-2” при която бяха прибрани „силоваците” е изтекла информация 24 часа по рано.

Георги КУЛОВ

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини