Гюнай Карабекиров от Ардино спечели риболовното състезание край Дяволския мост

Поредното издание на традиционния Риболовен фест на река Арда при Дяволския мост събра десетки любители на риболова от 7 до 66-годишна възраст. В състезанието, което се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабансе включиха риболовци от Ардино, Кърджали и Смолян.След регистрацията на участниците и тяхното разпределение по постовете, стартът на надпреварата бе даден от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Той пожела на всички въдичари наслука и късмет. 

След тричасова надпревара на първо място при мъжете се класира Гюнай Карабекиров от Ардино. 45-годишният ардинчанин бе над всички в улова на речна риба. На въдицата си той закачи 1.490 кг риба. На второ място се класира депутатът в 50-ото Народно събрание инж. Павлин Кръстев от Ардино, който извади 0.815 кг риба от водите на река Арда, а трети е Антон Антонов от Смолян с 0,770 кг.

„Редовно участвам в състезанието. Досега имах 1 първо място и 2 втори места. Времето бе идеално и спокойно за риболов.За стръв и захранка използвах само бял червейи успях да уловя около килограм и половина риба от вида мряна“, заяви победителят Гюнай Карабекиров.

Първенец при децата и юношите стана 7-годишният Айтач Али от Ардино. На второ място се нареди Петър Пеев от Кърджали. Трети е Димитър Гавраилов от Ардино.

Призът за „Най-малка уловена риба“ отиде при Петър Пеев. Наградата за „Най-голяма уловена риба“ получи Антон Антонов. Ефе Билезер от Ардино получи приза за  „карък“ на състезанието. А най-възрастният участник в състезанието 66-годишният Стефан Димов получи специална грамота от кмета на общината инж. Изет Шабан за приноса му за утвърждаването на риболовния фест.Призьорите бяха възнаградени за усилията си с грамоти и предметни награди. Те бяха връчени от Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино.За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижиталантливият ардински музикант Ергюн Мюмюнов.

Събитието бе уважено от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, председателят на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ Шахин Байрамов. Организаторбе Община Ардино съвместно с читалище „Родопска искра“, ЛРС „Бели брези“ и туристическо дружество „Бели брези“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини