Все повече кърджалийци сключват споразумение с Прокуратурата,това не ги спасява да плащат отнетите си коли, заради дрога и алкохол

Все повече кърджалийци предпочитат да сключват споразумение с  Прокуратурата и да се признават за виновни,че са карали автомобилите си в нетрезво състояние или под-влияние на наркотици. И този месец не липсват дела в Районен съд Кърджали, които завършват със споразумение,като виновните се признават за това,че са погазили закона.Това облекчава наказанията им,но не отменя заплащането на отнетите им автомобили.

 С.М.С. е заловен при Петелово да кара автомобила си дрогиран.Той е бил под влияние на марихуана.След споразумение с Прокуратурата съдът осъжда С.М.С на 8 месеца затвор условно с три години изпитателен срок.Книжката му е отнета за 12 месеца.Ще заплати в полза на съдебната власт 12 792 лв.,колкото е левовата равностойност на автомобила му.

 Споразумение с Прокуратурата сключи и Т.М.Х.Той е заловен да кара мъртво пиян с 2,72 промила алкохол в кръвта.Осъден е на 9 месеца затвор условно с три годишен изпитателен срок.Книжката му е отнета за 23 месеца.Ще заплати 4 394 лв, колкото е левовата равностойност на автомобила му.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини