Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП

Атанас Зафиров временно застава начело на БСП до есента, когато трябва да се проведе конгрес на партията, който да избере нов лидер на столетницата, реши Националният съвет на партията на заседанието си днес.

Във вторник Корнелия Нинова подаде оставка заради "катастрофалните резултати" на изборите "2 в 1" на 9 юни. Късно снощи тя подаде оставка и на цялото Изпълнително бюро на партията.

Атанас Зафиров е зам.-председател на партията по коалиционна политика. 104 от членовете на Националния съвет одобриха кандидатурата му, трима се въздържаха, нямаше против. От днес стартира пълен цикъл отчет и избори в партията, който трябва да приключи до края на септември, а до 10 ноември ще се проведе пряк избор, предвижда хронограмата, предложена от Изпълнителното бюро.
Допълнително ще бъде избрана комисията, която ще го проведе, и правилата, по които ще стане това.

Кой е Атанас Зафиров?

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров е роден през 1971 г. в Бургас.

Завършил е три магистратури - „Национална сигурност” във Военна академия ”Г.С.Раковски”, „Финанси” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” и „Български език и история” в същото учебно заведение.

Народен представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Три мандата е делегат в Парламентарната асамблея на НАТО. Председател е на Управителния съвет на Българска федерация по ръгби.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини