Макрон: Оставка?- Абсурд

Президентът на Франция възнамерява да забрани на деца до 11 години да ползват смартфони и да влизат в социални мрежи преди 15 години

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е абсурдно да се мисли за негова оставка. На първа пресконференция днес след решението си да разпусне Националното събрание и да свика общи избори на 30 юни и 7 юли Макрон каза: „Чувам какво се говори по мой адрес. Подложих се на народния вот през 2022 г. за мандат от 5 години, това е ясно."

Той призова да не се окарикатурява предизборният дебат и да се дадат отговори по важните въпроси, очаквани от обществото. „Забелязах безизходицата, която неизбежно водеше до възпрепятстване на действията на правителството, което ставаше опасно за Франция“, обясни Макрон решението си да прати страната на парламентарни избори веднага след европейските избори. „Подадените гласове отреждат на крайно десните сили близо 40%, а заедно с  крайнолевите - близо 50%. Това е политически факт, който не може да бъде пренебрегнат. Според мен в този контекст обръщането към суверенния народ е единственото републиканско решение“.

„От неделя вечерта маските паднаха“ и „републиканската десница, поне този, който я ръководи, за първи път сключи съюз с крайната десница“. Атаката му бе срещу лидера на десноцентристката партия „Републиканците“ Ерик Сиоти, който за първи път допусна сътрудничество с Националния сбор на Марина Льо Пен. „Това показва кой мисли да просперитета на бутика си и кой мисли за просперитета на Франция“. Всички, които последваха председателя на Републиканците г-н Сиоти, за броени часове обърнаха гръб на наследството на генерал Дьо Гол, Жак Ширак и Никола Саркози, продължи Макрон.

Впрочем несъгласните в партията на традиционната десница насрочиха за днес заседание за изхвърляне на Сиоти от председателския пост, но той нареди на служителите си да затворят централата на партията, за да не могат да се съберат.

Еманюел Макрон се обявява за всеобща национална служба до началото на учебната 2026 г., което не означава задължителна военна служба, а служба в интерес на нацията. „След като възстановихме гражданското образование и обучението по култура и изкуство, ние се ангажираме да възстановим републиканските ритуали. Ето защо всеобщата национална служба ще бъде въведена до началото на учебната 2026 г." Друга негова идея за младите бе да се регулира използването на мобилни телефони. „Правителството ще трябва да вземе ясни решения, за да защити нашите деца. Първо, като не разрешава използването на мобилни телефони преди 11-годишна възраст и най-вече като не разрешава достъпа до и използването на социални мрежи преди 15-годишна възраст. Трябва да има възраст за дигитално пълнолетие, тя да се защитава и ние да се готвим за това“.
Журналистите зададоха много въпроси и президентът не бързаше да си тръгне, защото използва пресконференцията, за да даде насоки на започващия предизборен дебат.

Журналистите зададоха много въпроси и президентът не бързаше да си тръгне, защото използва пресконференцията, за да даде насоки на започващия предизборен дебат.


Междувременно лидерът на Републиканците Ерик Сиоти нареди да бъдат затворени вратите на неговата партийна централа, за да не могат да се съберат недоволните, които се готвеха да го свалят от председателския пост заради готовността му да си сътрудничи с Националния сбор на Марина Льо Пен.

 
 

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини