Сезон на дивата Америка, Словения: В царството на природата и гледки от високо по Viasat Nature

Впуснете се този юни – всяка неделя от 21:00 часа по Viasat Nature – от 9 юни - в диво пътешествие през САЩ и Канада и опознайте неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент със новия филм „Бизонът, американска икона". Този юни изследваме пространни внушителни пейзажи и чудната дива природа, но също и някои от скритите опасности, като вулкани, изменение на климата и смъртоносни врагове. Нашите сериали и документални филми ще ви пренесат в сърцето на природните богатства на Северна Америка...

Още много красиви пейзажи ви очакват в „Гледката от високо“. Премиерата на филма е на 18 юни от 21:00 часа, а на 3 юни в същия час най-зеленият канал от ТВ семействата на Viasat World се впуска в „Словения: В царството на природата“.

Словения: В царството на природата

Понеделник 3 юни в 21:00 ч.

Пътуваме до Словения и се разхождаме из  нейното зашеметяващо разнообразие от природни паметници, живописни пейзажи и диви животни, докато пътуваме от
маслиновите градини на средиземноморското ѝ крайбрежие до заснежените върхове и високите пасища на Юлийските Алпи.

Тази малка държава може да се похвали с многобройна популация от кафяви мечки - близо хиляда мечки, споделящи диви местообитания с рисове, чакали, елени и много други видове. Природното наследство на Словения е впечатляващо, но още по-удивително е близкото и хармонично съжителство на населението на държавата с нейната дива фауна и флора, което я извежда на челна позиция в списъка на ООН на държавите с най-екосъобразен начин на живот и я прави модел за 21-ви век.

Бизонът, американска икона

Неделя 9 юни в 21:00 ч.

Малко неща олицетворяват „Дивия запад"  така, както застрашителният профил на бизона, вечният символ на дивата природа на Северна Америка.

Известен сред местните жители като бивол, бизонът играе ключова роля в оформянето на континента и възникващите Съединени американски щати. По ирония на съдбата обаче, могъщото животно е почти унищожено от пионери и заселници през 19-и век.

За да научим повече за тези  впечатляващи животни, следваме един бизон от деня на раждането му и ставаме свидетели на развитието му в силен бик, който търси победа в битки. Докато следим неговата история, ставаме свидетели на несломимия му дух и стремеж за оцеляване и виждаме в бизона символ, който е неразривно свързан с американската идентичност.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини