Окръжният съд прекрати производството срещу Делин Запартов, върна го на Прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения

На разпоредителното заседание днес в Окръжния съд присъстваха Делин Запартов – бившия главен архитект на община Кърджали, с обвинение за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице. Подкупът е извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение. Със същият обвинителен акт бе предаден на съд и Златко Петков, който е обвинен, че е действал като помагач на Запартов при извършване на едно от престъпленията. В съдебната зала присъстваха още адвокатите на двамата обвиняеми Николай Кокинов и Георги Белев както и пострадалия Танер Емин и защитникът му Недялко Петров. Прокурор по делото бе Дафин Каменов.

След изслушване на становищата на страните и след съвещание, съдът се произнесе, че следва съдебното производство по делото да бъде прекратено и същото да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснати в досъдебното производство съществени процесуални нарушения на процесуалните правила довели до нарушаване на правата на обвиняемия Делин Запартов.

„Словесно в обвинителния акт е написано по-тежко престъпление, а цифрово е написано по-леко наказуемо престъпление. Т.е. описаните признаци квалифицират по-тежко умишлено престъпление, което Прокуратурата не е повдигнала цифрово“, коментира пред журналисти след разпоредителното заседание адвокатът на Запартов Николай Кокинов.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административен съд Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини