Преасфалтирането на участъка край Аксаково е било предвидено от началото на май и никой не го е спрял

Преасфалтирането на участъка край Аксаково, където стана катастрофата с джип на НСО, е било възложено от облaстното пътно управление на Варна в началото на месеца. Това заяви пред БНТ представител на фирмата изпълнител.

„Като изпълнители по договор за поддръжка получаваме писмени възтгалания от АПИ и в частност ОПУ Варна. Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер от 2 май, но с оглед на великденските празници започнахме действия по възлагането от 8 май. Направен е график по дни и по дати“, каза инж. Методи Иванов.


Фирмата не е получила информация и указание от ОПУ Варна да прекрати дейностите след катастрофата. Също така не са били уведомени, че на мястото текат следствени действия, обясни Иванов.


Въпросната кръпка е направена в събота и неделя по установен график.


„Когато получим възлагане от ОПУ Варна, представител на фирмата и на ОПУ минават по съответния път и се обозначават компрометирани участъци. Ние изцяло зависим от възлагането на ОПУ-Варна и техните решения“, каза инж. Методи Иванов.


Асфалтираният участък костваше поста на директора на областното пътно управление, а вчера премиерът Димитър Главчев възложи проверка на ДАНС по случая.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    2 -2
    09:57, 22 май 2024
    Наркомана Петков пак се отърва .Гласувайте за него и за Бойко - убиец български ! Те ще ни оправят ( отзад ).
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини