Велина Недева води листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“

    Велина Недева води листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ за изборите за нов Общински съвет на Хасково, които ще се проведат на 23 юни. Тодор Ташев е вторият в нея, а името на бившия министър на културата- Атанас Атанасов, който заедно с Недева бяха в последния местен парламент, изобщо не фигурира. По -рано се разбра и че едно от знаковите имена, което отново се очакваше да попадне сред кандидатите за общински съветници тук-Деян Янев, ще участва в местния вот, но с мандат на „Глас Народен“ на Светльо Витков. Янев влезе на предишните избори в Общинския съвет от гражданската квота на Демократична България в коалицията „ПП-ДБ“. Велина Недева посочи, че решението му е изненада и за самата нея, тъй като  тя е научила за решението на Янев от медиите. Тодор Ташев припомни, че Янев не е партиен член и затова не може да става дума за политическа интрига между коалиционните партньори. Той посочи, че с Янев са водени  разговори и е бил поканен да заеме място в листата на Коалицията, като така обори твърденията му, че покана не му е отправяна. „Имаме различни виждания в провеждане на политики“, обясни Ташев разлъката. В крайна сметка обаче той призна, че един от аргументите за оттеглянето на Янев е заради спорове за позиция в кандидатската листа.

    За отсъствието на Атанасов от листата водачката й обясни, че се дължи на личното му решение да се съсредоточи в участието си в другия вид избори, за които подготовката в момента тече. Велина Недева обясни, че той в момента дори не е в България, а е при семейството си, което живее в чужбина.

    За кампанията за Общински съвет Недева подчерта, че залагат на положителния тон. По думите й в предходния местен парламент двамата с Атанасов са показали, че защитават позицията на гражданите, които искат в Хасково да има повече инвестиции, по-добра инфраструктура и младите да остават да живеят тук. Така ще е и в настоящата кампания.

     Областният лидер на "ПП" Лозко Лозев, който също е част от  кандидатската листа, определи  за основни конкуренти на местно ниво, тези които са и на национално-ГЕРБ и ДПС.

    Кандидати за общински съветници на „ПП-ДБ“

    Велина Грозева Недева

    Тодор Христов Ташев

    Дарина Стайкова Влайкова

    Иванка Атанасова Иванова

    Георги Димов Димов

    Айджан Фикрет Ферад

    Красимира Стефанова Георгиева

    Анастас Борисов Павлов

    Янко Тодоров Запрянов

    Михран Задир Карекинян

    Красимир Василев Христов

    Веселина Ангелова Божикова

    Румен Янков Янков

    Антон Тончев Тончев

    Лозко Стефанов Лозев

    Павел Илиев Илиев

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ня
      Някои
      5 -2
      19:38, 21 май 2024
      Още не разбрахте,че до като няма темане пред Соколчето и Прасенцето,няма власт- сипете се!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини