Областната организация на ДПС в Кърджали откри предизборната си кампания под надслов „Заедно с хората“

Изображение 1 от 3
    С много вяра, самочувствие и оптимизъм за поредна победа под надслов „Заедно с хората“ областната организация на ДПС в Кърджали откри официално предизборната си кампания за предстоящите избори за членове на Европейския парламент и предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 9 юни. Събитието се проведе в препълнената зала на Дома на културата в областния център. На откриването присъстваха Ерол Мюмюн, член на ЦОБ на ДПС и кмет на община Кърджали, Ресми Мурад, областен председател на ДПС, Енгин Идриз, областен председател на Младежко ДПС, кметовете на 7-те общини от областта, репресирани от тоталитарния режим, председатели на Общинските организации на ДПС, представители на Женските и на Младежките общински структури на ДПС, председатели на Общински съвети от областта, кметове на населени места, симпатизанти и членове на партията. Тук бяха още доц. д-р инж. Хасан Азис, член на ЦС на ДПС и бивш кмет на община Кърджали, бившите народни представители Ремзи Осман, Ердинч Хайрула, Мукаддес Налбант, Мустафа Ахмед, Хюсеин Карамолла, Адлен Шевкед. Гости бяха районният мюфтия Басри Еминефенди и бившия главен мюфтия Фикри Сали.
    Откриването започна с представянето на кандидат народните представители на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район за предстоящия парламентарен вот. Водач на листата на ДПС в Кърджалийска област е председателят на партията Делян Пеевски. Втори в листата е настоящият народен представител Байрам Байрам. Трети е Айтен Сабри, секретар на община Кърджали. Четвърти и пети се нареждат настоящите народни представители инж. Павлин Кръстев и Елван Гюркаш. На шеста позиция е зам.-кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед. Седми е председателят на Общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали. На осмо място е Асен Палов от Кирково. Девети в листата е председателят на Общинския съвет в Черноочене Месру Мюмюн. На десета позиция е Ерсин Юмер, председател на Общинския съвет в Момчилград.
    Представена бе и пълната листа от 17 кандидати за Европейски парламент с водач председателят на ДПС Джевдет Чакъров. След него са досегашните евродепутати Илхан Кючюк и Искра Михайлова, заместник-председатели на ДПС. В листата има и двама кърджалийци – Айтен Сабри, която е на осма позиция и Мехмед Расим, член на Националния съвет на Младежко ДПС, одитор и финансов анализатор в международни компании – 13 в листата.
    „ДПС е най-стабилната, най-подготвена и най-узрялата партия да бъде във властта. Защото само и единствено ДПС гарантира едно стабилно управление на страната. Намираме се пред един исторически момент. Трябва всички ние да разберем отговорността, тежестта и шанса, който ни се открива в този исторически момент. На 9 юни трябва да покажем, че сме готови да влезем в парадния вход на властта“, заяви в приветствието си към присъстващите кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн. От свое име и от името на всички депесари той изрази огромната си благодарност и признателност на идеолога на каузата и философията на ДПС, на най-съвременния политик в българската история – д-р Ахмед Доган, почетен председател на Движението за права и свободи.
    Областният председател на ДПС и председател на предизборния щаб Ресми Мурад заяви, че ДПС е уникална партия още от самото си създаване. „Няма аналог на ДПС на Балканите и в света. На предстоящите избори ДПС се явява с модел за политика. Единият от председателите на партията – доц. д-р Джевдет Чакъров е водач на листата за евродепутати, а другият председател на партията и председател на Парламентарната група – Делян Пеевски води знаково нашата листа. За нас това е чест! Вярвам, че кърджалийската организация този път ще постигне така очакваните резаултати, които ще ни дадат по-голямо самочувствие. Нашата кандидат-депутатска листа е обновена и е още по-силна с новите кандидати. Нека на тези избори да постигнем уникален за Кърджали резултат", заяви Ресми Мурад.
    Вторият в листата на ДПС Байрам Байрам заяви, че всички в препълнената зала са част от армията на ДПС. „Вие сте тези, с които успяхме през последните години заедно да постигнем тези добри резултати. Благодаря Ви! Нека отново да покажем нашата сила за да решим проблемите на хората, защото ние сме заедно с хората. Убеден съм ,че на 9 юни всички ние ще се поздравим с един наистина рекорден резултат от област Кърджали. Нека всички да гласуват с номер 28 и следващите избори в страната да бъдат през 2028 г.“, заяви Байрам Байрам.
    Айтен Сабри, трета в листата на ДПС заяви: „Благодаря на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на ръководството на партията, че имам удоволствието и честта да застана пред Вас като кандидат за народен представител от област Кърджали. 28 години се трудех и трупах знания и опит за да мога да бъда полезна на ДПС, на партията, която е най-стабилна и най-постоянна. За да можем да работим заедно за хората, обществото и да сбъдваме мечтите си“.
    Настоящият народен представител Павлин Кръстев, който е четвърти в листата, заяви: „Тук в тази зала е моторът на ДПС в Кърджали, тук са хората, които отново трябва да изкарат партията на нивото, на което трябва да бъде. Благодаря Ви, че правите всичко от сърце за да може областната организация на ДПС в Кърджали да бъде ешалон, да бъде пример в цяла България.
    Настоящият народен представител Елван Гюркаш, която е пети в кандидат-депутатската листа отбеляза, че най-важният принци на ДПС е заедността с хората. „Заедността е основната философия на българския етнически модел, чийто автор е нашия велик лидер д-р Ахмед Доган. Модел, който е приложим вече в цял свят. Благодарение на него , благодарение на този модел и път ние днес отново сме заедно. Заедността означава, ние различните, заедно да бъдем и да устояваме нашите цели. От днес ние сме един силен отбор, който тръгва към внушителна победа на 9 юни с номер 28. Вярвам и съм убедена, че ще бъдем победители. Нека заедно ДПС да бъде и да си заеме своето подобаващо място в българската политика“, заяви Елван Гюркаш.
    Зам.-кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед, който е шести в листата, припомни думите на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед, „Предстоящите избори са трудни и ще бъдат трудни“, но корена на трудно е труд, много труд. Ние ще работи всички заедно и усърдно за да спечелим и да бъдем част от управлението на страната“.
    Седмият в листата Сейфи Мехмедали заяви, че предстои поредната предизборна кампания в областта, в която трябва да се докажат. „Ние не се страхуваме от изборите. Няма по-демокрсатичен акт от изборите, защото избират хората. Властта се придобива чрез избори.
    Властта за ДПС не е самоцел и никога не е била. Властта е инструмент за решаване на проблемите на хората. Да бъдем полезни на нашия избирател. ДПС има много ясна стратегия със строго дефинирани приоритети за развитието на нашата страна. Единствено нашата партия включва в своята програма и житейскитв проблеми на хората. ДПС води политика за обновяване и развитие на малките населени места, където живеем днес ние малцинствата в България“, заяви Сейфи Мехмедали
    Бизнесменът от Кирково Асен Палов от Кирково, който е осми в листата заяви, че ДПС е символ на демокрацията.
    Месрун Мюмюн, който е девети в листата заяви, че ДПС като отговорна партия винаги е била близо до хората. „Роден съм на 28 февруари и мисля, че числото 28 ще ни донесе успех“, заяви Месрун Мюмюн.
    Десетият в листата, Ерсин Юмер отбеляза, че на предстощите избори ДПС се явява с по-голямо самочувствие след успешната работа на председателя на партията Делян Пеевски и на Парламентарната група. „България има нужда от силно ДПС. На 9 юни с номер 28 в интегралната бюлетина заедно с хората да се поздравим с упеха‘, заяви Ерсин Юмер.

    Гюнер Шукри

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини