"Неофит Рилски" и "Директор на годината" за Милко Багдасаров

На тържествена церемония в хотел „Балкан“ в София директорът на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ Милко Багдасаров бе награден с грамота „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование, както и с диплом за носител на приза „Учител на годината“ в категория „Директори и заместник-директори“. Награждаването се състоя по-рано днес и бе резултат от проведения 27-ми национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители.

На тържествената церемония присъстваха президентът Румен Радев, който откри събитието, бившите министри на образованието и науката - Йорданка Фандъкова, проф. Сергей Игнатов, проф. Тодор Танев и проф. Сашо Пенов, служебният заместник-министър на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, началникът на кабинета на служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков - Наталия Михалевска, представители на Министерството на образованието и науката, началници на Регионални управления на образованието, преподаватели, учени и социални партньори.

„В заключителния етап на конкурса са номинирани 70 учители и директори, като измежду тях бяха наградени победителите в десет направления“, каза председателят на СБУ д-р на икономическите науки Янка Такева.

Своята статуетка и почетни грамоти Милко Багдасаров получи от Красимир Вълчев, бивш министър на образованието и науката, понастоящем председател на Комисията по образование в Народното събрание на Република България. Директорът на СУ „П. Р. Славейков“ е избран за носител на приза „Учител на годината“ в категория „Директори и заместник-директори“ сред 12 номинирани български училищни директори.

Гордостта от наградите Багдасаров комбинира и с радостта от срещата с Кристина Иванова -  първенец "Учител на годината“, преди години ученичка на СУ "Петко Рачов Славейков", а сега учител в  90-то СУ в София. „С Благодарност към СБУ на КНСБ - Кърджали за номинацията,  на Националната Комисия за класирането и на д-р Янка Такева за Приятелството“, емоционално и кратко се изразява в поста си в социалните мрежи награденият директор на най-голямото училище в южна България.

Неслучайно Милко Багдасаров е номиниран и за наградата „Златна ябълка“ на Националната мрежа за децата в категория „Герой на децата“, което награждаване предстои да се проведе в края на месец май.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини