Сагата с Бизнесинкубатора в Кърджали се заплита,кметът търси решение

Сагата с Бизнесинкубатора в Кърджали се заплита. Все по-належащо става предоставянето й за ползване от СУ”Отец Паисий”. Школото остава единствено в града,което ще учи през новата учебна година на двусменен режим. Ако сградата се върне на училището ще може 1365 деца да учат на едносменен режим,каквито са препоръките на Министерството на образованието и науката.

 Ще припомним,че днешната сграда на Бизнеинкубатора е бившето училище „Отец Паисий”. Сградата горя преди две десетилетия. По инициатива на бившия зам.кмет Димчо Михалевски тя бе ремонтирана с евросредства,като в проекта бе записано изричното условие да се ползва като Бизнесинкубатор. В сградата трябваше да се помещават офиси на прохождащи фирми от Кърджали . Това обаче не стана.Община Кърджали сложи ръка на Бизнесинкубатора. Заседателната зала се ползва за сесии на местния парламент, а офисите са предадени на отдел „Проекти” на Общинска администрация.

  Директорът на СУ”Отец Паисий” Златко Атанасов многократно е поставял въпроса за връщане на сградата на школото,за да минат децата на едносменен режим. Това е желанието на педагозите от училището. Искането им  генерира напрежение между  ръководството на „Паисий” и общинските служители,които се помещават в Бизнесинкубатора.

  По време на пандемията от Община Кърджали предоставиха няколко помещения на училището ,в които се обучаваха деца от първи и втори клас.Дворът на Бизнесинкубаторът бе ползван от родителите,които водеха децата си на занятия.Практиката продължава и до днес.

  Кметът на Община Кърджали Ерол Мюмюн  има желанието да реши проблема.Пред журналисти той сподели ,че търси решение за предоставянето на сградата на училището.Ще намерим начин да удовлетворим и Общинска администрация и педагозите,подчерта градоначалника.

  Проблемът може да се реши до края на годината с довършването на пристройката на Белия кораб,твърдят осведомени.В нея ще заседава местния парламент на Кърджали.Могат да се нанесат и общинските служители.Много общински съветници от опозицията в Общинския съвет споделят тази идея.

 Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини