От „Спаси Хасково“ призоваха областния управител да спре решението на Общинския съвет за фотоволтаиците

Изображение 1 от 3

    Областният управител Гинка Райчева да спре решението на Общинския съвет от последното заседание, с което беше приключена процедурата по промяна на собствеността на 1402 декара от публична общинска в частна общинска в селата Книжовник и Долно войводино за изграждането на фотоволтаичен парк. За това призоваха днес от Местната инициативна група „Спаси Хасково“. Мотивите за искането им са, че решението не е в полза на града, а на частни интереси.

    Възмездното право на строеж за срок от 50 години в полза на инвеститора е за 4,2 милиона лева. Според Марин Райчев и арх. Валентин Маринов от „Спаси Хасково“ от така взетото решение Общината губи милиони левове. Двамата са съветници от състава на Общинския съвет, избран през 2023 година, чиито правомощия бяха прекратени. На последното заседание влязоха съветниците от местния парламент в мандат 2019-2023.Определянето на местните политики отново е тяхна задача до провеждането на нови избори на 23 юни.

    „Гласуването в Общинския съвет за фотоволтаичния парк е вид озаконяване на иначе неизгодната сделка за Хасково. Видяхме всички как съветниците от ГЕРБ и СДС гласуват под строй.“, посочи Райчев. Той призова местната общественост да бъде активна на вота в края на юни, когато отново ще се избира състав на Общинския съвет, след касиране на изборите от миналата година. Райчев изтъкна важността на факта, че Общинският съвет е коректив на кмета и администрацията му и затова хората трябва внимателно да преценят кого изпращат в него.

    По повод предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент Райчев посочи, че хора от „Спаси Хасково“ са получили предложения за включване в листите, но по-вероятно е да не се съгласят на участие. Платформата „Спаси Хасково“ е местна и нашата цел е да действаме на местно ниво за интересите на хората в Хасково, отбеляза той. За предстоящия местен вот за Общински съвет най-вероятният водач на лисата е Райчев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини