Цветелина Георгиева от Ардино стана първата европейска тенисистка с победа на китайски състезател на Световната купа до 19 години в Люксембург

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиевасе класира сред 16-те най-добри девойки до 19 години в оспорвания турнир за Световната купа(WTT YouthContender), който се проведе в Люксембург от 17 до 20 април. Това съобщи треньорът на СКТМ „Юнак“ и на националния отбор Бейхан Емин. Той отбеляза, че Цветелина Георгиева е преодоляла груповата фаза надделявайки над изключително силни съперници. „Особено победата на Цветелина Георгиева на много талантливата тенисистка от Китай Хю Шугинг с 3:2 гейма е историческа. Представителките на азиатската страна имат само четири загуби от началото на годината – едната е от нашата състезателка Цветелина Георгиева, а останалите три от тенисистки от Япония и Корея. Поздравления за успеха на Цветелина. Да се наредиш сред най-добрите 16 в света е гордост за всеки клуб, град и страна“, заяви Бейхан Емин. Той изказва искрените си благодарности към кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и на Българска федерация по тенис на маса за доверието и подкрепата през годините.

„Този мач беше изпълнен с множество обрати и се изискваше здрава психика за да успееш и да надделееш играч от такава класа. Радвам се за победата, която ми осигури място сред най-добрите и успях да покажа на какво съм способна“, заяви Цветелина Георгиева.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини