Призови места за изпълнителите на „Йовков“ от XIII Международен фолклорен фестивал

Певците от ДФВГ към СУ "Йордан Йовков" -Кърджали с ръководител госпожа Гинка Матева спечелиха златен и сребърен медал и специална награда от XIII Международен фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“, който се проведе на 21.04.2024г.  в  с. Сладун, общ. Свиленград.

Групата получи Златен медал и парична премия за изпълнението на песните "Киряко, бяло момиче" и "Бре чули ли сте, разбрали" от Беломорска Тракия, както и за изпълнението на песента "Кърши Тодоро" от репертоара на Кичка Савова.

При индивидуалните изпълненияНадежда Ангелова и  Йоана Атанасова бяха удостоени със Специална награда на фондация "Кичка Савова"-Участие в Майсторски клас на народната певица Дарина Славова. Надежда се представи с родопската песен "Соньо, ти мой соньо"  и "Марийка за вода отива" от репертоара на Кичка Савова. Йоана изпълни родопската песен "Извор вода извираше" и "Чула съм любе, разбрала" от репертоара на Кичка Савова.

Росица Димчева изпя песните "Драгано"-тракийска и "Раде, Раде" от репертоара на Кичка Савова и бе наградена съссребърен медал, а Анна Добрикова - песните "Ранила е хубава Гроздана" от Тракия и "Слънце грее" от репертоара на Кичка Савова.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини