Четири нови машини за почистване на Кърджали ще закупи Общинската администрация

Четири нови машини за нуждите на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“ ще закупи Община Кърджали.

Новата техника включва: многофункционална почистваща машина с метачно устройство с всмукател и сметосъбиращ бункер, почистваща метачна машина, багер – товарач за почистване на нерегламентирани сметища и нов товарен автомобил – камион.

По обявена обществена поръчка вече имаме избран изпълнител и предстои сключване на договор за закупуване на сметопочистваща и сметосъбираща техника. Общата стойност на поръчката е 980 000 лева, съобщи на брифинг кметът на общината Ерол Мюмюн.

Той поясни, че сметопочистващата и сметосъбиращата техника е необходима на общината за събиране и транспортиране на дървесни и зелени отпадъци от паркове, алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение.

„Смятаме, че с новата техника ще подобрим качеството на услугите по сметосъбиране и сметопочистване, които предлагаме. Също така ще можем по-лесно и навреме да се справяме с т.нар. нерегламентирани сметища, които са проблем за много общини в страната.“, посочи Мюмюн.

Кметът за пореден път призова за повече отговорност от страна на жителите на общината.

„Призовавам жителите на общината да изхвърлят на регламентираните места битовите отпадъци при извършване на ремонтни дейности в домовете, битова стара техника и други подобни. Защото в противен случай влизаме в една спирала – ние чистим, но сметища се образуват нови и нови на най-различни места.“, подчерта кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини