Заради безхаберие Художествената галерия в Кърджали е за основен ремонт

Изображение 1 от 5

    Заради безхаберие на предишния кметски екип Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали е за основен ремонт. От години покрива на сградата , която е паметник на културата тече, но не бяха предприети стъпки за неговото ремонтиране. Затова сега в цялата сграда има течове,които непоправимо я увреждат. Картините са прибрани от експозицията за да оцелеят.

     В момента тече тромава и тежка процедура по съгласуване с Националния  институт за недвижимо културно наследство на детайли по проекта за ремонт. От месеци се чака съгласувателно писмо от Министерството на културата,а сградата се руши.

     Съгласувателните процедури ще приключат до дни. От НИНКН имат забележки към проекта на арх.Гергеникова за ремонта на сградата. Изискванията на НИНКН са много строги подчерта пред журналисти зам.-кметът на Община Кърджали Даниел Делчев. Той каза,че е много чувствителен по темата. Поставял е въпроса като общински съветник на бившия кмет Хасан Азис от 2017 г., но за съжаление безрезултатно. Делчев посочи,че вече е избрана фирмата изпълнител на ремонта, чака се зелена светлина от Министерството на културата.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини