Полицейска хроника: Три катастрофи с един ранен и три пожара са се случили за ден в Смолянско

Пътнотранспортно произшествие

През изминалото денонощие на територията на областта са възникнали три пътнотранспортни произшествия. В едно от тях има пострадал гражданин.

Около 17:20 часа на ул. „Първи май в гр. Смолян е настъпил пътен инцидент между 3 МПС-та. 45-годишна пловдивчанка, управлявайки лек автомобил „Нисан Кашкай“, не е спазила необходимата дистанция и блъска намаляващия пред нея скоростта, лек автомобил „Рено Меган“, с водач 30-годишен мъж. Вследствие на удара блъснатото МПС ударило автомобила пред него - „Ситроен Косара“, управляван от 62-годишен смолянчанин. Последния водач е пострадал при инцидента. Той е получил контузии на врата и гръдния кош. Местопроизшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата. Направените алкохолните проби на водачите са отрицателни.

Управление на МПС след употреба на алкохол

Водач, шофирал след употреба на алкохол, е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест на РУ- Девин. На 17.04.24 г. в 15:40 часа в село Борино, пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил "Опел Астра“, управляван от 55-годишен местен жител. При извършен тест за алкохол, дрегерът отчел 1,61 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ. По случая е образувано бързо производство.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Екипи на районните пожарни служби се отзовали на три сигнала за пламнали сухи треви и храсти, през вчерашния ден.

В 10.14 часа на тел. 112 е получено съобщение за пожар в с. Сливка, местност Кисьовци ,общ. Баните. Пристигналият на мястото екип на пожарната служба в Баните, с помощта на служители на ДГС Славейно, погасили пламнали сухи треви и храст на площ 1000 кв.м. Предполагаемата причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

В 14.16 часа е съобщено за пожар в с. Боровина, общ. Мадан. Поради възникнало късо съединение в електропровод и в резултат на силен вятър, изгорели 1000 кв.м сухи треви. Своевременните действия на огнеборци от районна пожарна служба Мадан и гасаческа група от селото предотвратили огъня да се разрасне и да обхване близките сгради.

В 18.12 часа късо съединение в далекопровод предизвикал пожар с площ 6000 кв.м. в девинската местност Черешката. Огънят е погасен от екип на пожарна служба в Девин с помощта на служители на държавно горско стопанство и на електроразпределителното дружество. Спасена е 100 декара смесена гора.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини