Шабан Исмаил:Липсата на равен старт провокира политическата нестабилност в България

Предстоят ни поредните избори и старата песен на нов глас … статуквото и неработещия политически елит, продължава да работи в насока деградация и демотивация на електоралната сила, което работи в полза само на старите и изхабени лица в политиката и запазване на статуквото.  Вредите за народа и държавността растат, а политическите партии в нашата родина продължават в същия дух и очакваните кампании с много негативи един за друг започват твърде скоро, което отдалечава възможността за създаване на стабилно правителство , като на всички им е ясно че активността на предстоящите избори ще удари дъно и картината няма да се промени драстично след тях .   

 Популизмът на повечето вече е изчерпан и идва време за работа . Умелото създаване на електорална вълна с негативна кампания, създаване на различни нови формации на база негативното обществено мнение и разочарованието от политиците ни е неработеща схема . Такива обществени вълни бяха яхнати в исторически план от СДС , НДСВ , ГЕРБ и ИТН . Но уви резултатите са на лице пак сме в политическа криза и вече 34 години вървим в една посока Евроатлантизъм и не стигаме до края . Нека дадем пример с една малка Хърватия, която започна този преход след нас средата на 2004 е предложена за член и юли 2013 е приета в ЕС, като на 1 януари 2023 г. е вече в Шенген и приема еврото , което показва колко работи нашата политическа класа довела политическата криза в нашата родина породена от дългия преход и нестабилност , демографска криза, образователна криза, корупция и др. не е вина на народа и избирателя , а на техните представители в парламента на Република България и Европейския парламент , които са трибуна за проблемите на народа а не хранилка .

  Време е политическите партии да поемат отговорност за делата си и да обединят усилия за доброто на страната ни във времена на кризи и геополитически битки . Време е да се сложи на преден план националния интерес пред партийния защото във времена на глобализация най-рискови и лесни за асимилация са малобройните, а ние въпреки мнението ми, че не сме малки като държава териториално погледнато, сме малобройни и се топим. Идентичността на Българската нация ще се запази с обединение, а не с деление на два дори три фронта, създаването и изграждането на обща национална идентичности идеология в подрастващите поколения е загубения ключ към успеха на нашата държава, не персоналното Аз а общото Ние като народ трябва да е водеща тема в кампанията на всички .

 Една от най важните теми за обществото ни като цяло и потенциален двигател на общественото мнение е темата за „Равния старт“. Тема която в България определено е болна за мнозина и стои в основата на повечето проблеми като демографската криза в която сме , болната образователната система , слабата държавна и общинска администрация, правосъдието ни и куп други . Липсва прозрачност и за жалост нивата на деление в нашата държава стават все повече , етнос , религия , социален статут , финансов статут, политическа принадлежност , просто казано наши и ваши , а за да върви напред една държава е нужно да използва можещите, кадърните и подготвените в определен сектор за да са двигател и движеща сила в него .Липсата на равен старт за всички ни нашата държава е ракът, който ни погубва. Българската държава в основите си има своята конституция която гласи : Глава 1. Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Именно тук се крие разковничето за нашето общество и основата върху , която да стъпи обединението на обществото ни .

  Време е политическата ни класа и елит да се замислят и заработят за изграждане на трайни идеологии обединяващи, а не делящи , трябва да се поеме политическа и национална отговорност от всички тях и да предложат на обществото всяка една партия ясна програма за развитието на България , ясни цели , критерии и професионалисти с които ще бъдат изпълнени листите им, а не партийни членове без доказан ценз, квалификация и опит , просто защото са от определен кръг . Време е не с популистични фрази и изрази да показваме промяна и ново начало, а да почнем да работим и да доказваме с дела . Надявам се електората на нашата страна да е дорасъл достатъчно и да е мъдър в своя избор , да е достатъчно взискателен към избраните от тях и да изисква а не да мълчи и да се оплаква , защото народа е мнозинството а не малцинство , той избира , той оценя и той наказва, сиреч силата е в народа, Глас народен , глас божи !

   Шабан Исмаил

  Продължаваме промяната

  Номиниран за народен представител от Девети кърджалийски многомандатен район

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини