Деца от ДГ „ Максим Горки“ гр. Кърджали на гости на третокласници от „ ОУ Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали

За поредна година се организира Националната кампания за насърчаване на детското четене „ Походът на книгите“. Събитието се организира от Асоциация „ Българска книга“ съвместно с Министерството на образованието и науката. Целта е да се привлече вниманието на обществеността към популяризиране на четенето, с което да се повиши грамотността сред подрастващите.

           По този повод учениците от трети „А“ клас и техните учители г-жа Красимира Райковска и г-жа Елена Младенова решиха да поканят деца от трета и четвърта група от ДГ „ Максим Горки“ гр. Кърджали.

             Събитието се състоя в актовата зала в училището. Учениците представиха на малките известна приказка, разказана по необичаен начин. Те избраха приказката „ Червената шапчица“, но в нея имаше допуснати грешки, които малките трябваше га открият. Децата слушаха в захлас и откриха всички неточности, които пък предизвикаха смях и емоции.

              Третокласниците представиха драматизация на известната българска народна приказка „ Мързеливата снаха“. Прочетоха на малките гости откъси от популярни български и чуждестранни приказки, а децата трябваше да отгатнат заглавията им. Зададоха им гатанки, а малките гости с лекота отгатнаха „ Що е то?“.

             Накрая третокласниците поздравиха своите гости с песента“ Щом отворя шарената книжка“, като награда за чудесното им представяне.Ученицитебяха подготвили и изложба от илюстрации на известни приказки. Подариха на бъдещите ученицикнижки с приказки.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини