Седмица на детската книга в ОУ”П.К.Яворов”,училището посрещна децата с Подвижна библиотека

  Седмицата на детската книга бе открита в основно училище „П.К.Яворов” в кв.”Боровец” на Кърджали. Децата бяха посрещнати с Подвижна библиотека, разположена във фоайето на училището.

  Учениците с интерес изчетоха „молбата на книгата” и си избраха книжки за четене.

  Децата от целодневното обучение с интерес се включиха в Седмицата на детската книга. Проведоха състезание по краснопис и с отличените работни листове украсиха коридора.

  Библиотеката се води от учителката от целодневното обучение Мария Балабанова. Децата от начален етап взимат по-често книжки от библиотеката, предимно Приказки от класиците.Най-активни са учениците от прогимназиалните класове,основношестокласниците. Учителката организира целогодишно срещи по класове. Запознава ги както с художествена литература и автори, така и с научна със специални 3Д енциклопедии: морско дъно, храносмилателна система, интересни факти за животните, природни и исторически забележителности в родния край.Това сподели за Кърджали бг вести директорката на училището Елена Янева.

    Тя посочи,че по инициатива на нейните колеги  за седмицата на четенето е направена Подвижна библиотека или Библиотека на самообслужване. Децата се запознаха с молбата на книгата. Сами си избират книжка и сами се записват в тетрадка. Проведено е състезание по краснопис в групите от 1 до 4 клас. Най-добрите работни листове украсиха фоайето,каза още Янева.

   Тя съобщи,че са предвидени  3 срещи с известната детска писателка Маргарита Павлова от Кърджали.

  Кърджали бг вести

  Снимки:Фейсбук

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини