Община Кърджали загуби две дела в един ден от ухапани от безстопанствени кучета кърджалийци

Община Кърджали загуби две дела в един ден от ухапани от безстопанствени кучета кърджалийци. На 10 април Районният съд в Кърджали постанови Общината да изплати на Д.М.Б. и Г.Г.Т. по 5000 лева за причинени от бездействие неимуществени щети.

 Ищцата Д.М.Б. предяви иск за 6000 лва.Тя е била нападната на 11 май 2023 г. в района на спортната площадка при Пасарелката от две безстопанствени кучета. Едното я захапало за десния крак в областта на прасеца. Успяла да се освободи. Хирург обработил раната и и поставил инжекции. Изпитвала силни болки и ужас от преживяното. Лекувала се месец.Раните заздравявал цели 3 месеца. Подала жалба в Общината.Кмета издал формална заповед да се заловят кучетата и с това се приключило. Тя потърсила правата си в съда.

 Г.Г.Т.бил нападнат на 10,10.2023 г. от безстопанствено куче на паркинга зад бившия магазин „Детмаг” пред двама свидетели. Кучето го захапало за левия крак и му нанесло 4 контузни рани. Двамата свидетели вместо да прогонят нападателя,започнали да се смеят и да го насъскват. Приближил се мъж,който прогонил животното.Пострадалият изпитвал болки в продължение на 2 седмици.Събуждал се от кошмари.Той предявил иск от 5000 лева,който бе уважен от съда.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини