Общинска наредба забранява изхвърлянето на битови отпадъци през терасите в Кърджали,кърджалийци правят на пук дори в центъра

Общинската Наредба за поддържане и опазване на обществения ред в Община Кърджали забранява категорично изхвърлянето на битови отпадъци през терасите.Въпреки това това е ежедневие във спалнята на града „Възрожденци”.напоследък „граждани” въведоха практиката и в центъра на града.

Ето какво гласи наредбата:

Чл. 11. Забранява се:

 1. /Нова – Решение № 39/11.04.2002 г. на ОбС – Кърджали/  Ползването на предоставените от Общината съдове за битови отпадъци за други цели.

2. Изнасянето на съдовете за смет от определените места преди деня на извозването на сметта.

3. /Нова – Решение № 39/11.04.2002 г. на ОбС – Кърджали/ Изхвърлянето в съдовете за битови отпадъци на строителни отпадъци, самозапалващи се и избухливи вещества, предмети, които могат да повредят сметосъбиращите машини, както и паленето на сметта в съдовете за смет, стърнища, сухи тревни площи, крайпътни ивици и други на територията на общината.

4. (Изм.  с Решение № 39/11.04.2002 г. на ОбС – Кърджали) Изхвърлянето на твърди и течни отпадъци от  балконите и прозорците на сградите, както и изливането на вода от тях.  Поливането на цветя на балконите и прозорците да става без да се допуска изтичане на вода вън от тях.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини