В Кърджали валят дела за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани шофьори,турчин плаща „Мерцедес”,заради канабис

 В Районният съд в Кърджали валят дела срещу пияни и дрогирани шофьори. Те сключват споразумения с Прокуратурата ,като се признават за виновни и заплащат левовата равностойност на автомобилите, които са шофирали.

  Турски гражданин,подвизаваш се като екскурзовод в Кърджали бе заловен на 24 март т.г. да шофира „Мерцедес” под въздействието на канабис.И.Й. бе осъден на 6 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 500 лева.Трябва да заплати 16 861 лева на държавата,колкото е левовата равностойност на шофираният автомобил,който се оказа чужда собственост.

  4506 лева пък ще внесе в държавния бюджет С.М.А.Той е заловен с 2,41 промила в кръвта да шофира.Осъден е след споразумение с Прокуратурата на 8 м.лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 200 лева.Няма да може да шофира 24 месеца.

 За 8163 лева ще се бръкне Т.Б.Х.,който бе спипан да шофира пиян при Пряпорец,Чернооченско на 25 февруари т.г.Дрегерът отчита 2,15 промила алкохол в кръвта.Осъден е на 10 месеца лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок и глоба от 800 лева.

 Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини