ГДБОП спря достъпа до 12 сайта при операция за предотвратяване на незаконно използване на музика

Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до 12 сайта при операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права, съобщиха от МВР.

Операцията е осъществена от служители на дирекцията „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, в координация с Европол в рамките на ЕМПАКТ (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на  индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България). Установен е собственикът на сайтовете, които изградил и подържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура, съобщават още от МВР.

Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

През ноември 2023 г. Районна прокуратура - Пловдив обяви, че наблюдава досъдебно производство за предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя на това право.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини