Талантливата Мелда Халил вдъхва живот на хеви метъл герои в своите картини,вдъхновява се от тежката музика

    Талантливата Мелда Шенол Халил вдъхва живот на хеви метъл герои в своите картини, вдъхновява се от тежката музика. Осмокласничката е от Комунига, но семейството й се премества в Кърджали, за да може тя да учи в паралелката по рисуване в Средно училище „Владимир Димитров-Майстора”. Мелда рисува от малка, но днес е отдадена напълно на творчеството си.Рисува по няколко часа на ден под звуците на тежкия рок.Вдъхва живот на приказни герои от рок баладите.Любимата и група е Kreator,но обича и музиката на

    Judas Priest. Рицарите на времето са главните нейни персонажи.

      Мелда е един от големите таланти на „Майстора”. Мечтата й да бъде най-добрата. Да стане известен художник.Участва редовно в конкурси за рисунки. Вече четвърта година година представя свои творби в националния конкурс „С очите си видях бедата”.Татко й е пожарникар и тя изпитва истинско уважение към себеотдаването на огнеборците. Тази година тя спечели второ място на конкурса в Кърджали и бе наградена лично от кмета Ерол Мюмюн. Миналата година бе първа.

     Участва с творби и в Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”,който се провежда под егидата на Министерството на образованието и науката.В последното му издание спечели второ място.Творбите бяха журирани от известния художник Камбер Камбер.

      Мелда бе класирана на второ място и в Националния конкурс „Недорисувания свят”,който също се провежда под егидата на МОН.Той се организира от Къща музей”П.К.Яворов” и фондация „Яворов” в Чирпан.

      Мелда подчертава , че дължи успехите си на своята преподавателка Ивета Стоянова. Обича да рисува с молив, тънкописец или бои. От малка работи и с глина.Прави малки пластики.

     Текст:Георги Кулов

    Снимки:Личен архив

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини