18-годишна с "Фолксваген"влезе в забранена улица и блъсна спряла "Шкода"

На 31 март около 16,15 часа в Джебел 18-годишна с „Фолксваген“ навлязла в забранена за движение улица и при маневра на заден ход ударила правилно паркиран лек автомобил „Шкода“. Водачката напуснала мястото на произшествието, без да дочака контролните органи. Малко след това е била установена по пътя за Кърджали. Направеният тест за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 31 март около 21,30 часа в село Паничково полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Тойота“ със 71-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,22 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

472 моторни превозни средства са проверени в хода на специализирана операция на територията на областта. 94 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 19 акта и 75 фиша. Временно е отнето свидетелството за правоуправление на 1 водач и на 1 моторно превозно средство е прекратена регистрацията.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини