Кандидати на опозицията подкрепяни от българските изселници печелят на местните избори в Турция

На местните избори на 31 март жителите на истанбулския квартал Байрам паша гласуваха за един от основателите на изселническата организация „БултюрК”- ХАСАН МУТЛУ. Общината, която дълго време беше управлявана от кандидата на ПСР, с течение на времето се дистанцира от обществото, превърна се във фокус на обслужване на определени сегменти, а високата цена на живот, както и непрозрачното управление, създаде разочарование сред избирателите.Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на „Бултюрк” Рафет Улутюрк.

Бултюрк, гласът на българските турци, реши да подкрепи кандидата на РНП Хасан Мутлу в Байрампаша, подкрепи най-подходящия кандидат в консултациите, проведени преди изборите,подчерта Рафет Улутюрк.

Безпрецедентен пробив в Бурса постигна опозицията подкрепяна от българските изселници.Там вотът бе спечелен от Мустафа Бозбай от НРП.

 Анализатори смятат,че българските изселници са се обединили,демонстрирайки подкрепа на ценностите на кемализма и републиканизма.Смятат,че загубата на Бурса ще сложи прът в усилията на турския президент Реджеб Ердоган за пореден мандат.

Кърджали бг вести

Снимка:Бултюрк

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини