Акордеониста Калоян Куманов с премиера в Пловдив на „Фолклорни балади“

„Фолклорни балади“, най-новият проект на акордеониста Калоян Куманов, ще има своята пловдивска премиера  на 11 април 2024г от 19.00ч. в зала „Съединение“ на Регионален исторически музей – Пловдив. Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив.

В този концерт ще бъдат изпълнени произведения от българския фолклор, както автентични, така и модерни-авторски пиеси. Създателят на проекта споделя, че го е направил с ясната идея за представяне и поднасяне на тази прекрасна музика - фолклора ни с едно елегантно, мистично и баладично звучене. 

Публиката ще чуе „Фолклорни балади“ в изпълнение на Калоян Куманов – акордеон, Надя Казакова – вокал, Владимир Владимиров – китара и Юлиан Янев – клавир.

Един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас Калоян Куманов се превърна в безспорна музикална сензация в началото на тази година, когато дойде новината, че за първи път българин става част от световноизвестните Barcelona Gipsy balKan Orchestra, чиято музика е базирана предимно на фолклора на страните от Балканския полуостров. Калоян Куманов участва в европейското турне на групата, което премина с невероятен успех в препълнени зали пред екзалтирана публика.

За предстоящата премиера на „Фолклорни балади“ в Пловдив, Калоян сподели, че за да е толкова красив този концерт, няма как да не се направи от добри музиканти и това са:

Юлиан Янев е един от най-изявените пианисти в българската музика, бил е част от големи музикални формати, като „Гласът на България“,  дългогодишен музикант, композитор и аранжор на едни от най-известните поп и джаз изпълнители в България.

Надя Казакова е сред най-известните изпълнители на фолклорна музика с впечатляващ музикален път. Солист на НФА „Филип Кутев“, след това е част от петорката “5 Stars”, в момента има забележителна музикална солова кариера, също така е солист в ансамбъла на „Въоръжените сили“ – София.

Проф. Владимир Владимиров – изтъкнат наш тамбурист и педагог, преподавател в АМТИИ“ Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив“ и диригент на „Академичен народен оркестър“.

А арт-декорът на сцената на този концерт също ще бъде оригинален и красив с картини на художника Явор Куманов.

Източник: marica

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини