Полицаи от РУ-Крумовград с превантивна кампания в 11 учебни заведения за превенция на употребата на наркотици и тютюнопушенето

                      Пред над 100 души в Актовата зала на най-голямото училище на територията на община Крумовград - СУ „Васил Левски“, инспекторът от Детска педагогическа стая в РУ-Крумовград Александър Славов направи презентация пред ученици от първи гимназиален етап в присъствието на ръководството, класни ръководители и педагогически съветници на учебното заведение. Акцент на лекциите бяха темите: „Вредни последици за човешкото здравето и живот от употребата на наркотични и упойващи вещества и техните аналози“ и „Алкохолизъм и тютюнопушене“. Прожектиран беше образователен филм, озаглавен „Пропуснат живот“.              

                    На беседата с ръководството и училищния персонал бяха дискутирани съвместните действия за сигурността в районите на учебните заведения и в близост до тях, противодействието на употребата, съхранението и разпространението на наркотични вещества. На аудиторията беше обърнато внимание върху наблюдението на лица и автомобили със съмнително поведение в районите на учебните заведения, начините на действие при получаване на сигнали за извършени престъпления, а също и своевременното уведомяване на органите на МВР.

            Миналия месец такива беседи бяха проведени в 10 начални и основни училища в община Крумовград.

            Това съобщиха от     Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини