Кърджалийка осъди Община Кърджали за 14 бона обезщетение, безстопанствени кучета късали месо от подбедрицата й

Кърджалийка осъди Община Кърджали за обезщетение от 14 000 лева за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания,разстройство на психическото и физическо здраве,причинено от ухапване от безстопанствени кучета.Г.С.П.спечели дело на втора инстанция срещу Общината.Практиката показва ,че това е прецедент.

 Съгражданката ни е била нападната от две безстопанствени кучета без ушни марки на 25 януари 2023 г. Те са я съборили на земята и започнали да я хапят по двата крака в областта на подбедреците. Тя изпитала силни и непоносими болки. Синът й Д.Р.А. я транспортирал до Спешното приемно отделение на болницата в Кърджали. Там установили липсваща тъкан в областта на лявата подбедрица и прободни рани от зъби в областта на дясната подбедрица. Година след инцидента кърджалийката продължава да куца.

Г.С.П.завежда дело срещу Община Кърджали в Районен съд Кърджали. Магистратите й присъждат обезщетение от 10 000 лева при иск за 16 000 лв. Те се аргументират,че искът за останалите  6000 лева е неоснователен и недоказан.

  Недоволни са и от Община Кърджали.Юристът им твърди,че Общината  е приела Програма за овладяване на популацията на бездомните кучета и е сключила договор с ветеринарен лекар.

   Г.С.П.предявява пред Окръжен съд Кърджали иск за допълнително обезщетение от 4000 лева.

  Магистратите уважават иска и осъждат Община Кърджали да заплати 4 бона на потърпевшата.

 Общината ще трябва да заплати и 913 лева разноски по делото.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния касационен съд.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини