Рекорден брой ученици ще се явят на състезанието по английски език KGL в Кърджали днес

На 16 март в град Кърджали ще се проведе националният кръг на международното състезание по английски езикKGL (KangaroоGlobalLinguistics 2024). Домакин на престижния форум e ЕГ „Христо Ботев“ в партньорство с ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Домакинството е признание за високото ниво на подготовка по чужди езици, качеството на преподаване и активното участие на Езиковата гимназия в състезанията и събитията, организирани от Асоциацията на Кеймбридж училищата, в която училището членува от 2008 година. През годинитевъзпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ са печелили многобройни призови места, а техните преподаватели са били многократно награждавани на ежегодните Дни на Кеймбридж, провеждани в София, като някои от тях са получавали отличия от посланиците на Обединеното кралство в България. Трябва да се отбележи, че това не е първият случай, в който ЕГ „Христо Ботев“ е домакин на подобен голям форум. Още през 2013 година Гимназията организира в партньорство с АВО – Бел първия за страната ни „Ден на отворените врати на Кеймбридж“, което допълнително утвърди позициите на училището като първи изпитен център за сертификатите на Кеймбридж в област Кърджали. Всичко това стана възможно и благодарение на подкрепата, оказана от община Кърджали, в лицето на кмета господин Ерол Мюмюн.

KGL (KangarooGlobalLinguistics) е най-голямото училищно състезание по английски език в света.То се организира от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“ с председател на управителния съвет - господин Владимир Колев. В KGL могат да участват всички ученици (от 8 до 18-годишна възраст) от организации, които са членове на Асоциацията. Състезанието включва тестове на различни нива, ориентирани към Европейската езикова рамка за езици.

Лингвистичната надпревара е с дългогодишна традиция и се радва на интереса на стотици участници от цяла България. В тазгодишното издание ще се включат 810 участници от 160 училища, езикови центрове и школи. Целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България (на вътрешноучилищен и национален етап), а победителите – и на международен етап с ученици от други страни. През 2022 г. Жасмин Ялчън от ЕГ „Христо Ботев“ се класира на първо място в своята възрастова група и участва в международния кръг, където зае почетното четвърто място.

Пожелаваме успех на участниците!

Това съобщиха от Езиковата гимназия в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини