Организират 76-ти Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета"

Започна организирането на 76-ти Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета: „Козлодуй - Околчица".

Провеждането на събитието е планирано за 27.05.24 г. (понеделник) - 02.06.24 г. (неделя).

Походът е една от най-мащабните туристически инициативи. Участниците в мероприятието за 76-ти път ще се преклонят пред героичната саможертва на Ботевите четници и революционера, гениалния поет и национален герой Христо Ботев.

В тази връзка и в подкрепа на инициативата на Областна администрация - Враца, община Асеновград предоставя информацията за заинтересованите жители, които желаят и имат възможност да се включат в туристическия поход.

Всеки може да участва - да извърви пътя на героите, да усети патриотичния дух, да стане част от четата на десетките хиляди българи, преминали през годините по тези славни стъпки.

Заявки за участие на ученически групи се приемат в срок до 29.04.24 г. (понеделник). За останалите групи и индивидуални участници, срокът за заявки е до 17.05.2024 г. (петък).

Регламентът за провеждането и заявките за участие може да изтеглите от – https://vratsa.government.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html.

Писмено, заявленията могат да се подават на e-mail: obl-vr@vratsa.government.bg , или на адрес: гр. Враца, п.к.: 3000, за Областна администрация – Враца, бул. „Демокрация“ №1.

СНИМКА: Областна администрация – Враца

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини