Пиян кърджалиец блъсна 66-годишна жена на пешеходна пътека в Кърджали

Три са пътните произшествия вчера в областта, леко пострадали са трима. Водач, употребил алкохол, ударил 66-годишна жена, докато пресичала на обозначно място. Произшествието станало около 13,15 часа на кръстовище в Кърджали. Пострадалата била прегледана от спешни медици и освободена за домашно лечение. Направеният тест за алкохол на 47-годишния водач с техническо средство отчел 1,25 промила. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Образувано е бързо производство в РУ-Кърджали. Около 16,30 часа в Крумовград 37-годишен водач на Сеат“ блъснал малолетно дете, което било прегледано от екип на Филиала на спешна помощ в града и освободено. Тестът за алкохол на водача с техническо средство е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Около 7,30 часа по пътя между селата Житница и Черноочене 18-годишна с „Фолксваген“ загубила контрол над управлението, колата напуснала платното за движение, ударила се в пътен знак и се преобърнала по таван. Водачката е пострадала леко при катастрофата. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралия автомобил.

430 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта вчера с цел подобряване на обстановката по безопасност на движението. Констатираните нарушения на ЗДвП за 133, съставени са 23 акта и 110 фиша.

Нерегламентиран превоз но животни е установен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали вчера. Около 11,30 часа в града полицейски служители спрели за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 26-годишен. Водачът не представил необходимите документи за превозваното домашно животно. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини