Мъж загина и 16 апартамента изгоряха в Димитровград, обвинения към пожарната

    Мъж на 65 години е загинал в пожар, който възникна тази сутрин към 5:00 часа в жилищна сграда в димитровградския квартал Изгрев. 16 са били апартаментите в унищожената от огъня сграда. Към момента няма яснота дали ще бъде подсигурен подслон за десетките хора, останали без покрив над главата.

    Кметският наместник на квартала Кочо Георгиев апелира да бъдат подсигурени фургони за нуждаещите се.

    По обясненията на живущите, пожарът вероятно е избухнал от жилището на загиналия мъж, който се е отоплявал на дърва. Въпреки, че вратата на апартамента му е била отворена по време на пожара, мъжът е пропаднал заедно с пода от втория етаж чак в мазето на блока, откъдето е било изнесено и тялото му.

    Живущите от изгорялата сграда твърдят, че пожарната се е забавила около час след подаване на сигнала до 112, но така и не можаха да уточнят, кой пръв е позвънил, за да сигнализира за него. Според тях, освен че пожарната се е забавила, в следващия един час огънят не е бил гасен поради липса на вода в пожарните автомобил, а пожарникарите не намирали работещ противопожарен хидрант, откъдето да заредят автомобилите. Според потърпевшите, ако е имало по-своевременни и адекватни действия от страна на пожарникарите, е можело да се запази по-голяма част от сградата и пораженията да са само в единия й край.

    По наша информация, в по-голямата част от противопожарните хидранти в квартала няма вода, което със сигурност възпрепятства пожарникарите и води до по-големи щети, както и до вероятни трагични инциденти. Според живущите там, една от причините е недобросъвестна намеса от страна на съседи, които правят опити за използването на водата от тях за лични цели, но причина може да е и неподдържана от ВиК мрежа.

    По наша информация има образувано досъдебно производство по случая с пожара и смъртта на мъжа, загинал в него. Тепърва се очаква да се изясни причината за възникването на огнената стихия, както и да се направи анализ на реакцията от страна на противопожарната служба.

    Очаква се местните власти да намерят временен подслон на нуждаещите се, но към момента нямаме информация за предприетите действия.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини