6550 български ученици премериха знанията си по английски език на вътрешно училищен кръг

Над 800 от тях се класираха за националния кръг на престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics, който ще се проведе на 16 март в гр. Кърджали

Рекорден брой участници се явиха на тазгодишния първи кръг на престижното международно състезание по английски език - Kangaroo Global Linguistics. Учениците са от 137 училища от цялата страна, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Вътрешно училищната надпреварата се проведена 10 февруари 2024 година, а резултатите са вече ясни. До националния кръг, който ще се проведена 16 март 2024 година в гр. Кърджали, са допуснати над 800 ученици от 135 училища.

„Интересът към състезанието е все по-голям с всяка изминала година. Горди сме с всички училища, членове на Асоциацията, които подхождат с такава отговорност към подготовката на учениците по английски език. Усилията, които полагат са огромни, а резултатите, които постигат, са налице и са чудесни. Тази година на вътрешно училищния кръг имаме 160 ученици, които са постигнали максималните 100 т. в различните нива! С нетърпение очакваме и националния кръг, след който ще станат ясни представителите ни за международната надпревара”, коментира Паолина Андреева, експерт, организатор на събития в екип „Маркетинг“ на издателство „КлетБългария“.

Организатор на състезанието е Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и се провежда за 7 път. Преминалите успешно през националния кръг се класират за големия финал, в който мерят знания с ученици от целия свят. Традиционно българските младежи завоюват престижни места в различните нива. През 2023 година четирима ученици, възпитаници народни учебни заведения, ни дадоха повод за гордост, донасяйки на страната ни медали и сертификати за отлични постижения и изключително представяне.

Резултатите от проведения вътрешно училищен кръг могат да бъдат открити на сайта на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини