В Кърджали бяха отличени победители в национални конкурси на областно ниво

Изображение 1 от 3

    На официална церемония началникът на Регионалното управление по образование в Кърджали Ангелина Костова отличи победителите от два национални конкурса на областно ниво.

    Едното отличие бе за единадесетокласничката Десислава Маринова при СУ“П.Р.Славейков“, участвала в историческия конкурс „Наследник съм на…”, по повод 110 години от Балканските войни. Той е организиран от Министерството на отбраната и Централно военно окръжие, съвместно с МОН, Регионалното управление по образование и Съюза на ветераните от войните. 

    Пред журналисти Десислава разказа, че всъщност историята не е скучна, а заедно с всички факти има много интересни моменти и събития. А изречението „Аз съм наследник на…“, каквато е и темата на конкурса, тя продължи така: „… на предци, които са правили грешки, но въпреки това остават герои и трябва да помним тези герои“.

    Отличия получиха и победителите в областния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране, а наградите им са в две категории – 3-ти и 4-ти клас. При третокласниците на първо място е Окан Сали от СУ „Отец Паисий”, следван от Ангел Иванов и Милена Стоянова от същото училище. При четвъртокласниците първи е Даниел Солучков от СУ „Отец Паисий”, а негови подгласници са Петър Хаджийорданов от СУ „Йордан Йовков” и Борис Татаров от СУ „П.Р. Славейков”.

    Началникът на Регионалното управление по образование Ангелина Костова ги поздрави с постигнатите успехи, пожела им да се развиват и да достигат висини в областта на компютърното моделиране. А на преподавателите на отличените пожела все така успешно да подкрепят своите ученици.

    Всички отличени получиха грамоти и предметни награди. Освен ученици и учители, на официалната церемония присъстваха председателят на местната структура на Съюза на ветераните от войните Ани Иванова и заместник-началникът на Военното окръжие - майор Златко Белев.

    БТА

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини